استاد رحیمپور ازغدی در نشست انقلاب اسلامی و فضای مجازی:
انقلابی ماندن در فضای رسانه مشکل است و هزینه دارد/ هنر گفتمان سازی در رسانه ها چگونه اتفاق می افتد؟
در فضای مجازی، رسانه و سینما، حاکمیت اقتصادی است. نباید فکر کنیم که تمام مسائل، مباحث عقیدتی و اشتباهات نظری است و برخی به دنبال حق هستند، اما دچار اشتباه شدهاند؛ بخش تعیینکننده در عرصه فضای مجازی، مسئله منافع سرمایهداری است. آنها هزینه میکنند و میفهمند که اگر از طریق فضای مجازی افکار عمومی بشریت، ذهن دنیا را کنترل کنند.
به گزارش سرویس اندیشه دینی پایگاه 598، استاد حسن رحیمپور ازغدی در نشست اندیشهای انقلاب اسلامی و فضای مجازی که به همت مجمع فعالان فضای مجازی انقلاب اسلامی (فرا) و کانون اندیشه جوان در دانشکده حقوق دانشگاه تهران برگزار شد به بیان سخنانی پرداخت که مشروح آن در ادامه میآید:
استاد رحیمپور با اشاره به اهمیت فضای مجازی در اوضاع کنونی دنیا افزود: فضای مجازی در عنوان مجازی است درحالیکه امروز، حقیقی تر از ارتباطات حضوری و فیزیکی و مکانیکی شده است و امروز فضای مجازی، در اصل فضایی حقیقی است. وی افزود برخی از نظریه پردازان عرصه فضای مجازی و رسانه اصلا ورود نیروهای انقلابی دراین فضا را ناممکن و لغو تلقی کردهاند.
استدلال آنها عمدتا این است که رسانه مدرن متعلق به جهان مدرن است و امر قدسی در پیچیدگی های جهان مدرن، قابل دوام نیست. اصلا عرصه مدرن، عرصه مفاهیم قدسی نیست. ادعای آنها این بود که هیچ روزنه روشنی برای مداخله در روند و مضمون فضای رسانهای جدید و مواجه با این نظم سیاسی و اقتصادی جهان وجود ندارد و ممکن نیست کسانی با گفتارهای قدسی و انقلابی، یعنی هم در جهت براندازی نظم حاکم بر جهان و هم با نیروی معنوی – دینی برای ساختارشکنی نظم سکولار که حاکم بر سیاست و اقتصاد در جهان بود، وارد میدان شوند.
چهاردهمین مقاله شفاهی بخش دوم بحران جنسی ، کرامت جنسی و فمینیزم اسلامی ، به گفتگو در حوزه حقوق و اخلاق جنسی اختصاص دارد و به پرسشهایی در حول الگوی روابط دختر و پسر ، کارکرد" ازدواج موقت " و آسیب شناسی آن ،مفهوم شناسی " حجاب "، " شهوت "، کرامت جنسی زن، جایگاه " عشوه " و " آرامش " ، ازدواج آسان عقلانی و اخلاقی ،مفهوم شناسی" رنج " ، " شادی " ، " سعادت " ، " تحمل " ، " خوشگذرانی " ، حد وسط " فقر و طغیان " و ..... می پردازد .
سیزدهمین مقاله شفاهی استاد حسن رحیمپور به کوشش موسسه فرهنگی هنری طرحی برای فردا منتشر شد. در این هفته نامه صوتی به حقوق و کرامت زن در فقه اسلامی پرداخته است .
در این نوبت به پاسخ پرسشهایی در مضامین ذیل می پردازیم :
1- تناسب حقوق و مسئولیتهای زنان .
2- دختران، زودتر از پسران، صاحب حقوق می شوند .
3- تحقق ظرفیت خطاب الهی و حضور در محضر عقلانیت دینی، انعقاد شعور انسانی، بلوغ ذهن و زبان و تقدم در تشرف معنوی و فضایل انسانی در دختران، سریعتر از پسران است .
4- حقوق مدنی و مالی و سیاسی زنان، پیش از مردان، به رسمیت شناخته می شود .
5- نسبت تکلیف و طاقت .
6- نگاه سکولار، نگاه مسیحی و نگاه اسلامی به بحران جنسی در جهان .
7- مفهوم شناسی استقلال اقتصادی زن .
8- امنیت اجتماعی زن، فروپاشی خانواده و هجوم به حریم جنسی .
9- اختلاط جنسی و عاطفی زنان و مردان، نسبت هرج و مرج جنسی با خشونت جنسی .
دوازدهمین مقاله شفاهی استاد حسن رحیمپور(ازغدی) به کوشش موسسه فرهنگی هنری طرحی برای فردا منتشر شد.این پرسش و پاسخ صوتی به اندیشه سیاسی، از دو زاویه نظر میکند و مفاهیم ذیل را به بحث می گزارد : از سوئی، فرمایشات حضرت امیر (ع) در حوزه تأخیر حقوق و نسبت آن با مطالبه حقوق، اهمیت حقوق سیاسی، تکافوء و تعادل حقوق متقابل، الهی یا سکولار بودن حقوق بشر، نسبت صلاح و فساد دولت و ملت، ارتباط حقوق با دین و معنویت و با وحدت و همبستگی یا فروپاشی اجتماعی، نسبت حقوق مردم با توطئه در دین و تعطیل احکام و بی تفاوتی اجتماعی، حقوق خانواده، نسبت تقوا با مشارکت در دنیا، اقتدار اراذل و انحلال دولت ها و ...به بحث گذارده می شود .
و از سوی دیگر مبانی سیاست سکولار مدرن با ایده هایی از ماکیاول تا بنتام در خصوص تحلیل تئوری سیاسی و مفهوم نظریه، نسبت علم سیاست با فلسفه سیاست، متدلوژی در سیاست، نسبت "قدرت" با "مذهب" اخلاق، "حقوق" و "فلسفه"، غایت سیاست، انضباط ذهن تحلیلی، مفهوم "حاکمیت" و "مشروعیت" "دولت ملی" و "فراملی گرایی" و معادله "آزادی فرد" با "اقتدار دولت" و .... مورد مداقه قرار می گیرد .
یازدهمین مقاله شفاهی استاد حسن رحیمپور(ازغدی) به کوشش موسسه فرهنگی هنری طرحی برای فردا منتشر شد. در این نوبت تنها به یک پرسش می اندیشیم که مادر هزار سوال است ،پرسش از شخصیت امام حسن بن علی (ع) و تعریف ایشان از زندگی عقلانی و جهادی ،و از غربت ناشناختگی او.
یازدهمین مقاله شفاهی استاد حسن رحیمپور(ازغدی) به کوشش موسسه فرهنگی هنری طرحی برای فردا منتشر شد. در این نوبت تنها به یک پرسش می اندیشیم که مادر هزار سوال است ،پرسش از شخصیت امام حسن بن علی (ع) و تعریف ایشان از زندگی عقلانی و جهادی ،و از غربت ناشناختگی او.
از معرفتشناسی تا روانشناسی
(درون و بیرون، ماده و معنای انسان)
دهمین مقاله شفاهی استاد حسن رحیمپور(ازغدی) به کوشش موسسه فرهنگی هنری طرحی برای فردا منتشر شد. این پرسش و پاسخ صوتی به واکاوی انتقادی در ریشههای معرفتشناختی و انسانشناختی دو رویکرد عمده در روانشناسی پرداخته است.
این نوبت از مجموعه مقالههای شفاهی حسن رحیمپور (ازغدی) به پاسخ چند پرسش در حوزه انسانشناسی به نحو عام و روانشناسی به نحو خاص، اختصاص یافته و دو زاویه نگاه پوزیتیویستی و اگزیستانسیالیستی در این زمینه را بررسی کرده است؛ دو زاویه نگاهی که در وهله اول تفاوتهای بنیادینی با یکدیگر داشته اما در نهایت، هر دو رویکرد، ماهیتی سکولاریستی و غیر دینی دارند.
این گفتار تاکید دارد در هر دو سنخ روانشناسی که هر کدام مبتنی بر یک نوع معرفتشناسی است، نکات مثبت و قابل قبولی وجود دارد که با معرفتشناسی، انسانشناسی و روانشناسی اسلامی سازگار است و دقتهای قابل تحسینی در بخشهایی از هر دو جریان روانشناسی غرب صورت گرفته اما نکات چشمگیری از روانشناسی این هر دو رویکرد نیز با آموزههای دینی و نیازهای انسانی ناسازگار و نیازمند نقادی است.
در این پرسش و پاسخ 50 دقیقهای پس از اشاره به برخی شاخصهها و برشمردن تفاوتهای این دو رویکرد با یکدیگر، به اختصار به برخی تناقضهای هر دو رویکرد با روانشناسی و انسانشناسی از منظر اسلامی نیز اشاره شده است.
روشن است که چنین موضوعاتی، بسیار پردامنه و نیازمند بحثهایی مفصل است اما از باب تأثیرگذاری چنین نظریاتی در آموزش و پژوهش رشته روانشناسی و پیامدهای انکارناپذیر آن در حوزه تعلیم و تربیت، ضروری است به اهل تحقیق و تأمل، سرنخهایی داده شود تا از چنین منظری نیز به مسائل بنگرند و بیش از پیش به مرزهای روانشناسی از منظر اسلام با سایر مکاتب توجه کنند.
In the name of Allah, the Beneficent, the Merciful
Say: He, Allah, is One
Allah is He on Whom all depend
He begets not, nor is He begotten
And none is like Him